Jurnalul de Rețete
Jurnalul de Rețete
de Cristina Popa, 16 Noiembrie 2024
Ingrediente:
6 banane bine coapte (transformate în piure)
Făină de ovăz sau fulgi de ovăz măcinați (în cantitate ajustată după consistență)
2 ouă
1 esență de rom
5 g tărâțe de psyllium (folosite ca agent de legare, în locul prafului de copt)
1 cupă pudră proteică
1 lingură de gem de prune 100% natural
Cacao (adăugată după gust)
Apă minerală (adăugată pentru a obține consistența dorită)
Nuci mărunțite (opțional, pentru un plus de textură)
Fructe de pădure congelate sau proaspete (pentru decor și savoare)
Fulgi de migdale (pentru decor final)
Mod de preparare:
Pregătirea aluatului:
Într-un bol, pasează bananele până obții un piure fin.
Adaugă făina de ovăz, ouăle, esența de rom, tărâțele de psyllium, cupa proteică, gemul de prune și cacao. Mixează toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
Adaugă treptat apă minerală, până când aluatul capătă o consistență potrivită.
Adaugă și nuci mărunțite, dacă dorești un plus de crocant.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presară fructe de pădure pe deasupra (proaspete sau congelate, după preferință).
Coacere:
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace negresa timp de 40-50 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Decor:
După ce desertul s-a răcit, presară fulgi de migdale pentru un decor elegant.
Notă:
Această negresă este îndulcită exclusiv din surse naturale – banane coapte și gem de prune. Este un desert simplu, sănătos și deosebit de aromat. 🍇🔴🍓
de Cristina Popa, 13 Noiembrie 2024
Ingrediente:
5-6 banane coapte (transformate în piure)
Făină de ovăz sau fulgi de ovăz măcinați (adăugați treptat până obțineți o compoziție omogenă)
2 ouă
1 cupă de proteină cu aromă de cookies
1 esență de vanilie
1 plic de praf de copt
Apă minerală sau lapte vegetal (adăugat pentru a obține textura dorită)
2 pere (tăiate felii subțiri)
Scorțișoară (după gust)
Mod de preparare:
Pregătirea aluatului:
Într-un bol încăpător, adaugă bananele pasate, făina de ovăz, ouăle, proteina, esența de vanilie și praful de copt.
Mixează toate ingredientele cu ajutorul unui mixer până când obții o compoziție omogenă.
Dacă aluatul este prea dens, adaugă treptat apă minerală sau lapte vegetal pentru a ajunge la consistența potrivită.
Toarnă aluatul în tăvi pentru chec tapetate cu hârtie de copt sau unse cu puțin ulei.
Așază deasupra compoziției feliile de pere, distribuite uniform.
Presară scorțișoară peste pere pentru un plus de aromă.
Coacere:
Introdu tăvile în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace timp de 30-40 de minute, până checul este bine rumenit și trece testul cu scobitoarea.
Servire:
Lasă checul să se răcească înainte de a-l scoate din tavă și a-l porționa.
Acest chec este o combinație delicioasă de arome naturale, dulcețea bananelor și prospețimea perelor coapte, fiind perfect pentru un desert sănătos sau o gustare energizantă. Poftă bună! 🍐
de Cristina Popa, 9 Noiembrie 2024
Ingrediente:
fulgi de ovăz măcinați (300 gr)
1 banană coaptă (transformată în pastă)
2 linguri sirop de agave BIO
2 ouă
1 esență de lămâie
1 esență de vanilie
fructe de pădure congelate
Mod de preparare:
Pregătirea aluatului:
Într-un bol adaugă fulgii de ovăz măcinați, banana pasată, siropul de agave, ouăle, esența de lămâie și esența de vanilie.
Mixează toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presară fructele de pădure congelate deasupra compoziției, distribuindu-le uniform.
Coacere:
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 170°C și coace timp de 30 de minute, sau până prăjitura este bine închegată și ușor rumenită pe margini.
Servire:
Lasă prăjitura să se răcească înainte de a o porționa. Poți să o servești simplă sau alături de un iaurt cremos pentru un plus de savoare.
Poftă bună 🥧!